.Index Actualitate Administratie

Premieră la Petroșani. 100.000 lei din bugetul anului 2019, la dispoziția societății civile

Premieră la Petroșani. 100.000 lei din bugetul anului 2019, la dispoziția societății civile. Municipiul Petroșani vine cu o premieră. Suma de 100.000 lei va fi pusă la dispoziția asociațiilor, ONG-urilor și partidelor din afara Consiliului Local. În acest sens, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani invită la consultări formațiunile sus-menționate, iar acestea vor trebui să își întocmească un regulament. Mai apoi comisia va stabili către ce proiecte se va aloca suma de 100.000 de lei.

“Este o premieră și am hotărât să avem o dezbatere publică și 100.000 de lei să fiefolosit pe bugetul de anul viitor la propunerea ONG-urilor, asociațiilor și a partidelor politice care nu fac parte din Consiliul Local. Destinația acestor  bani va fi hotărâtă de către societatea civilă. Ca pași, o să facem o întâlnire cu toate asociațiile care doresc să participe și să își stabilească un regulament, astfel încât să fie funcțional acest grup de lucru și să hotărască destinația acestor bani. Este un exercițiu de transparență și o situație în care vedem cei care nu au posibilitatea să hotărască aceste lucruri, să aibă această posibilitate”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Întâlnirea cu asociațiile, ONG-urile și partidele din afara Consiliului Local va avea loc la începutul lunii decembrie. Astfel, dacă această inițiativă va funcționa, suma de 100.000 de lei va fi cuprinsă în bugetul de anul viitor, cu destinația stabilită de grupul de lucru.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.