.Index Actualitate

Pribegia solutia tineretului din Valea Jiului

vamaTinerii din Valea Jiului sunt îngrijoraţi pentru viitorul lor. Problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara afectează toate palierele. Nu toţi vor să părăsească Valea Jiului, iar un semnal de alarmă vine chiar din partea tinerilor. Viitorul este destul de sumbru, iar tinerii se întrebă ce se va întâmpla cu această zonă, ce se va întâmpla cu ei. Reţelele de socializare abundă de mesaje din partea tinerilor din Valea Jiului.

 

“Trebuie să schimbăm ceva…totul se duce de râpă în Valea Jiului…ce fac tinerii ca mine…ce fac pentru viitorul lor? nimic…dacă aleg să rămână în Vale…în ţară”, scrie pe reţeaua de socializare un tânăr din Lupeni.

 

Acesta este doar unul dintre tinerii de la noi din Vale care se gandesc foarte serios sa plece de aici din cauza traiului tot mai greu, din cauza nesigurantei si din cauza lipsei locurilor de munca.

 

Nu doar tinerii sunt cei care se gandesc cu frica la ziua de maine. Si persoanele care au un loc de munca cat de cat stabil sunt ingrijorate de soarta Vaii Jiului mai ales in contextul problemelor majore cu care se confrunta mineritul din Valea jiului. Toate aceste probleme sunt amplificate si de lipsa de interes a guvernantilor pentru care Valea a reprezentat de multi ani de zile un adevarat „ghimpe”.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.