Primăria și Spitalul Vulcan s-ar putea încălzi cu regenerabile

Municipalitatea de la Vulcan a comandat un studiu de fezabilitate din care să rezulte analiza cost-beneficiu a sistemelor de încălzire care utilizează energia regenerabilă. Cum mineritul din Valea Jiului este într-o continuă lichidare, iar termocentrala Paroșeni nu asigură o funcționare certă a sistemului de termoficare, edilii de la Vulcan își iau măsuri de siguranță. Aceștia au comandat un studiu de fezabilitate din care să afle cât de economică este furnizarea agentului termic pe baza sistemelor alternative.

“Elaborare studiu de fezabilitate, inclusiv analiza cost-beneficiu, conform HG 28/2008, intocmirea si depunerea dosarului de finantare la finantator,  prin Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, beneficiari unitati administrativ-teritoriale, institutii publice si unitati de cult”, arată anunțul Primăriei Vulcan.

Pentru început, se au in vedere două obiective, sediul Primariei municipiului Vulcan si Spitalul municipal Vulcan. Peste 31 de mii de lei va plăti municipalitatea de la Vulcan pentru acest proiect.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.