.Index Actualitate Administratie

Primăriile nu au locuri de picnic amenajate Doar la Petroşani funcţionează corespunzător baza de agrement Brădet

bradetNicio solicitare pentru locurile de picnic. Nicio primărie din Valea Jiului nu a depus la Agenţia de Mediu Hunedoara privind amenajarea unor locuri de picnic. Deşi legea privind locurile de picnic a intrat în vigoare în urmă cu doi ani de zile, reprezentanţii Agenţiei de Mediu spun că la nivelul judeţului, birocratic vorbind, nu există niciun astfel de loc.

 

“Nu avem nicio solicitare din partea vreunei primării. Pentru amenajarea unor locuri de picnic primăriile ar trebui să vină cu o documentaţie cu planul de situaţii prin care să ateste că în acele locuri au coşuri de gunoi şi parcări amenajate”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei de Mediu Hunedoara.

 

Locurile de parcare şi coşurile de gunoi sunt dotările minime care ar trebui să existe în zonele de picnic. La nivelul municipiului Petroşani aceste dotări există doar în zona de agrement de la Brădet, iar în restul Văii Jiului situaţia este incertă.

 

Primării amendate               

 

Garda de mediu poate sancţiona aspru administraţiile locale care nu au amenjate locuri de picnic. În acelaşi timp pot fi amendaţi şi cetăţenii care sunt depistaţi de inspectorii gărzii de mediu.

 

“Garda de Mediu îi poate sancţiona pe petrecăreţi, dar şi primăriile”, a mai spus sursa citată.

 

Amenzile nu sunt deloc mici. Acestea sunt de ordinul miilor de lei, astfel că odată identificaţi cei care nu respectă normele, micii pot deveni cam scumpi, având în vedere cuantumul amenzii.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.