Procesul termocentralei Paroşeni amânat pentru luna octombrie

Instanţa de la Petroşani a amânat dosarul în care se judecă anularea procesului verbal al Gărzii de Mediu privind sistarea activităţii termocentralei Paroşeni. Garda de Mediu a dispus anul trecut suspendarea activiăţii termocentralei pentru neconformarea la cerinţele de mediu. Noul termen de judecată a fost stabilit de instanţa de la Petroşani pentru data de 26 octombrie 2016.

Garda de Mediu a dispus sistarea activităţii pe motiv că cele două nu se conformează la cerinţele de mediu.

“Probabil că procesele cu Garda de Mediu se vor finaliza şi la acel moment vom avea o problemă, dar până la acel moment noi, împreună cu Ministerul Energiei, administrator special, administrator judiciar, conducerea CEH şi Ministerul Mediului încercăm să soluţionăm, să demonstrăm că vrem să funcţionăm în condiţii legale de mediu, ne va trebui o derogare, care se poate acorda de Ministerul Mediului”, a declarat Bogdan Stănescu, administratorul special al CEH.

Şi la termocentrala de la Mintia sunt necesare lucrări de investiţii pentru ca aceasta să se conformeze la cerinţele de mediu, însă acestea ar putea avea loc abia după o divizare a Complexului Energetic Hunedoara.

Monika BAICU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.