.Index Actualitate Politica

Proiecte de suflet pe ordinea de zi în noua sesiune parlamentară pentru senatorul Lucica Muntean

Proiecte de suflet pe ordinea de zi în noua sesiune parlamentară pentru senatorul Lucica Muntean. A debutat o nouă sesiune parlamentară. Aceasta vine cu noi provocări pentru parlamentari. Pentru această nouă sesiune, senatorul PNL Lucica Muntean are o serie de proiecte de suflet care sunt pe ordinea de zi, ea fiind și președintele Comisiei de anchetă privind investigarea cazurilor de abuzuri sexuale sau a oricăror abuzuri fizice împotriva minorilor din serviciile de tip rezidențial aflate în subordinea Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC).

”Pregătim un eveniment de lansare a Ghidului privind prevenirea situațiilor de violență asupra copiilor și tinerilor din centrele rezidențiale. Unul dintre obiectivele care noi ni le-am stabilit în comisia de anchetă a fost acela că în toate centrele în care exista copii care sunt fără părinți sau ai căror părinți nu se ocupă de ei, trebuie să existe acest Ghid atât pentru angajați, cât și pentru copii. Ghidul acesta îi va învăța pe copii cum să se apere de abuzuri și ce au de făcut în momentul în care sunt abuzați, îi va învăța pe angajați cum trebuie să le respecte drepturile copiilor și cum trebuie să se poarte cu ei astfel încât să nu-i agreseze nici fizic, nici psihic și nici din alte puncte de vedere. Pregătim cu mult suflet acest eveniment pentru că mie mi se pare foarte important. Este primul ghid din România adresat centrelor rezidențiale și considerăm că nu este puțin lucru. Este o publicație, un ghid care va trebui să fie prezent în toate centrele rezidențiale. Noi avem în plan să ajungă și la asistenții maternali. Toată lumea trebuie să știe cum te porți cu un copil care nu are părinții lângă el și fiecare copil trebuie să știe care sunt pașii pe care trebuie să îi facă atunci când este abuzat”, a declarat senatorul PNL Lucica Dina Muntean.

Mai mult decât atât senatorul PNL mai are un proiect de lege în ceea ce privește reglementarea mai strictă a ”păcănelelor”.

”Am depus o inițiativă legislativă care urmărește corectarea legilor privind jocurile de noroc și ”păcănelele” care s-au înmulțit foarte mult în ultimii ani. Acestea se află în vecinătatea școlilor, la tot pasul și, deși legea interzice copiilor sub 18 ani această formă de ”distracție”, totuși copiii au acces acolo. Din informațiile pe care le-am strâns, au existat situații dramatice în țară, au existat cazuri de sinucidere, din cauză că, fără discernământ, acești copii au făcut împrumuturi pentru a putea juca la păcănele și lucrurile acestea a creat adevărate drame în familie, în școală și nu în ultimul rând în societate”, a explicat Lucica Muntean.

Un alt proiect la care Lucica Muntean ține foarte mult îi vizează pe cei mici. Astfel își continuă activitatea și pe proiectul Senat Junior.

”Îmi continui activitatea pe Senat Junior și sunt invitată la Școala ”Tudor Arghezi” din București. Copiii de aici citesc cărțile mele și, aflând că sunt pe Senat Junior, au dorit să aibă o întâlnire cu mine, pe care o voi organiza în perioada imediat următoare”, a precizat senatorul PNL Lucica Muntean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.