Proiecte pentru Valea Jiului

Guvernul are mai multe strategii pentru Valea Jiului. Ionel Danca, consilierul premierului Dacian Cioloș susține că într-un an de mandat, Executivul a realizat mai multe lucruri pentru Valea Jiului. cea mai mare problemă rămâne Complexul Energetic Hunedoara.

“O stie toata lumea, cea mai mare problema in Valea Jiului este Complexul Energetic Hunedoara. Pentru salvarea CEH, impreuna cu colegii de la Finante si de la Energie, am reusit sa aprobam cel mai mare ajutor de stat primit de aceasta companie de la infiintare pana in prezent, cca. 450 milioane de lei. Jumatate din aceasta suma merge pentru acoperirea diferentelor dintre costul de productie si pretul pietei iar restul pentru lucrari de ecologizare si masuri sociale in cazul minelor ce vor fi inchise. Un ajutor de stat necesar pentru o restructurare necesara a unei companii necesare in sistemul energetic national”,  spune Ionel Danca, consilierul premierului Dacian Cioloș.

Guvernul sprijină mai multe proiecte din Valea Jiului, iar o parte dintre acestea sunt la Petrila. Se are în vedere realizarea unei pârtii de schi în zona Șureanu.

“Tot in Valea Jiului am inceput sa lucram la solutiile pentru preluarea de catre primarie a cladirilor de la mina Petrila care au fost declarate patrimoniu istoric si/sau care ar putea fi folosite pentru alte activitati locale. Si tot pentru primaria Petrila lucram la deblocarea avizelor necesare pentru realizarea partiei de schi”, mai spune Ionel Danca.

Pentru petroșăneni Guvernul caută soluții pentru realizarea unui parc industrial.

“La Petrosani cautam solutii pentru realizarea unui parc industrial printr-o schema de ajutor de stat ce va fi lansata de ministerul Economiei”, a concluzionat consilierul premierului Dacian Ciloș.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.