Propunere. Furnizare de agent termic prin compensarea datoriilor

Un consilier local de la Vulcan a propus ca termocentrala Paroşeni să furnizeze agent termic abonaţilor, prin compensarea datoriilor. Municipalitatea de la Vulcan are de recuperat de la Complexul Energetic Hunedoara suma de 2,107,130.83 lei, iar un consilier a venit cu propunerea ca CEH să livreze agent termic în contul acestei datorii.

“Primăria Vulcan are de încasat bani de la Complexul Energetic Hunedoara. Mai bine spus, Vulcanul are cei mai mulţi bani de încasat dintre primăriile din Valea Jiului. Nu se poate ca termocentrala să furnizeze agent termic prin compensarea datoriilor?”, a spus consilierul local de la Vulcan, Costel Mihai.

Primarul Gheorghe Ile susţine că acest lucru nu este posibil având în vedere faptul că CEH are datorii faţă de Primărie şi nu de Pregoterm.

“Nu se poate acest lucru pentru că CEH-ul are datorii faţă de Primărie, iar Pregoterm e în subordinea Consiliului Local”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

În momentul de faţă, abonaţii casnici din municipiul Vulcan racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu au căldură din cauza datoriilor pe care aceştia le au către societatea de distribuţie a agentului termic.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.