.Index Actualitate

Protest din cauza schimbărilor de la mina Lonea

Protest din cauza schimbărilor de la mina Lonea. O angajată a minei Lonea a intrat în grevă, în cursul zilei de marți. Mihaela Gălățan a inițiat o mișcare de protest. Potrvit informațiilor, angajata unității miniere a recurs la acest gest ca urmare a schimbărilor care au avut loc în structura unității miniere.

“E nemulțumită de schimbările care au avut loc la nivel de conducere. Din câte am înțeles, nu îi convine de noul director și de numirile care au avut loc la sectorul aeraj”, au spus surse din cadrul minei Lonea.

Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele, susține că Mihaela Gălățan nu este membru de sindicat, iar în plus, protestul nu este unul fundamentat.

“Este un protest artificial. Este nemulțumită de persoanele care conduc la nivel de șef de sector, la nivel de director. Nu este atributul dumneaei în ceea ce privește aceste numiri. Directorul general și-a asumat numirea directorului de unitate minieră, iar acesta, la rândul său, și-a asumat numirea unui șef de sector. Este un protest artificial prin care nu știu ce urmărește”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Directorul general al CEH susține că echipa de conducere a unității miniere îșI alcătuiește echipa de lucru, astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții normale.

Transportată la spital

Angajata minei Lonea a fost transportată la Spitalul de Urgență din Petroșani pentru investigații medicale.

“S-a simțit puțin rău, a fost evaluată la fața locului șI toate investigațiile sunt în parametri normali. Am decis ca doamna să fie transportată la Spitalul de Urgență din Petroșani pentru investigații suplimentare”, a declarat Samuel Dioane, directorul Complexului Energetic Hunedoara.

Femeia este încadrată la mina Lonea pe funcția de specialist CAMS (specialist care se ocupă de măsurarea gazelor din subteran – n.r.). Mihaela Gălățan a refuzat să ofere informații despre motivele care au dus-o să ia această decizie.

În cursul zilei de luni, la mina Lonea au avut loc mai multe schimbări în structura de conducere. Petru Dobre-Baron a fost numit directorul exploatării miniere Lonea, în timp ce fostul director, Adrian Preda, a fost transferat la mina Livezeni pe funcția de inginer șef electromecanic.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.