.Index Actualitate Administratie

Protocol semnat de Ziua Naţională a Ungariei

werProtocolul de colaborare dintre municipiul Petroşani şi Varpalota, din Ungaria, va fi semnat de Ziua Naţională a Ungariei.

Semnarea protocolului de colaborare pe acest an dintre municipiul Petroşani şi Varpalota va avea loc, duminică, 15 martie, la Primăria Petroşani. Primarul oraşului din Ungaria va veni, personal, la Petroşani pentru a se întâlni cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

 

“Conform programului comun de colaborare aprobat in sedinta de consiliu si la Petrosani si la Varpalota. De mai multi ani semnarea acestui program se face la Petrosani in data de 15 martie. Anul acesta delegatia orasului Varpalota va fi compusa din primarul orasului Varpalota doamna Marta si secretarul consiliului local din Varpalota. Semnarea documentului si a programului se va face in data de 15 martie, duminica la ora 10 la primaria municipiului Petrosani. cele doua parti vor discuta si alte aspecte ale colaborarii intre cele doua orase si se va discuta programul din acest an. In afara de semnarea acestui program, delegatia va participa la sarbatoarea maghiarilor din 15 martie. Sarbatoarea se va desfasura la Biserica Reformata din Petrosani cu o depunere de coroane si cu o slujba dedicata acestui eveniment”, a declarat Eduard Wersanski, consilier cabinetul primarului.

 

Colaborarea dintre cele două localităţi datează din anul 1998. Relaţia de prietenie dintre cele două oraşe a fost, de-a lungul anilor, benefică pentru cetăţenii ambelor localităţi, în fiecare an, organizându-se tabere pe bază de reciprocitate pentru elevii din şcolile generale. Astfel, în fiecare an, elevii cu rezultate bune la învăţătură, pot merge la Varpalota, iar elevii din Varpalota, în aceeaşi perioadă, vin în tabără la Petroşani. De asemenea, relaţiile de prietenie dintre instituţiile celor două localităţi se manifestă pe diferite planuri, prin vizite oficiale, prin diverse expoziţii şi târguri la care participă reprezentanţi ale ambelor localităţi, de-a lungul timpului, prin bunele relaţii de colaborare obţinându-se schimbul intercultural.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.