.Index Actualitate

Protocolul care a “detensionat” situația la CEH

Protocol încheiat între sindicate și administrația Complexului Energetic Hunedoara. Acest protocol vine în urma problemelor și a protestelor din ultima perioadă.

“Se agrează încheierea unui protocol pentru recuperarea producției de cărbune din zilele de 4,5, și 6 ianuarie 2017, în care a fost oprită activitatea la Sucursala EM Lupeni, în urma protestului spontan.

Întreruperea temporară a activității poate fi suspendată după analiza în Consiliul de Administrție care poate hotărâ în acest sens, motivate și de prognoza meteo pentru luna ianuarie și solicitările DEN pentru asigurarea servicilor tehnologice de sistem.

Cu referire la punctual 4 din adresa nr. 04/05.01.2017 schimbarea locului de muncă este o protecție socială a salariaților și se agreează chiar încheierea unui protocol care să prevadă ca în situația în care EM Lupeni și Lonea nu vor mai intra pe programul de închidere salariații se vor încadra la sucursala Prestserv.

Referitor la punctual 5 din adresa nr. 04/05.01.2017 CCM se respect în limita în care societatea dispune de resurse financiare. Pentru decontarea transportului la și de la locul de muncă administrația se angajează să asigure aceste resurse.

Reprezentanții organizaților sindicale au solicitat demisia sau demiterea conducerii CEH deatorită ineficienței manageriale fundamentate pe rezultatele din ultimul timp (noiembrie, decembrie) și datorită nerespectării CCM care a fost semnat și asumat atât de conducere cât și de sindicate. Din cadrul conducerii CEH domnul director general adjunct ing. Petre Nica și-a asumat acest CCM din postura de semnatar din partea sindicatelor”, se arată în protocol.

Anul a început cu o serie de nemulțumiri, proteste și măsuri radicale de greva foamei pentru angajații Complexului Energetic Hunedoara dar și pentru sindicaliștii care îi reprezintă pe mineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.