.Index Actualitate Politica

Reconversie profesională pentru mineri

Reconversie profesională pentru mineri. În urmă cu un an de zile deputatul USR Cristina Prună alături de membrii din Valea Jiului au dat startul unor ateliere cu scopul de a face diferite proiecte care să ajute comunitatea locală. Deputatul este de părere că oamenii care pleacă din sistemul minier sunt foarte calificați iar cunoștințele lor pot fi de folos multor persoane.

“Am avut mai multe ateliere de lucru pe antreprenoriat, social și pe partea de cultură dacă ne uităm la mina Petrila. Am avut comunități care au lucrat pe diferinte proiecte care unele dintre acestea s-au concretizat și care vor intra ca idei în programul nostru de guvernare local. Altele s-au transformat în interpelări pe care le-am adresat primăriilor. O măsură rezultată din aceste ateliere este ca oamenii care au lucrat în minerit să poată să fie recalificați. Aceste recalificări sunt pe parte de energie electrică, despre cum să montezi un panou de electricitate, despre cum să montezi un panou solar. Oamenii din minerit au fosrte multe competențe pe lângă faptul că merg în mină, mulți dintre aceștia sunt ingineri, electricieni și alte categorii. Aceste competențe pot fi folosite pe viitor în alte activități. Vorbind de electricieni mulți dintre aceștia au plecat din România, este foarte greu la ora actuală să găsești un electrician care să vină să-ți monteze un panou electric. Aceste lucruri nu trebuie neglijate și noi avem oameni care sunt dispuși să dea din cunoștințele lor mai departe copiilor și comunității”, a spus Cristina Prună deputat USR.

De-a lungul timpului deputatul Cristina Prună s-a implicat în activitatea Văii Jiului prin mai multe interpelări și întrebări adresate ministerelor de resort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.