Administratorul special al CEH, Dan Agrişan, vrea randament la Complexul Energetic Hunedoara. Acesta a fost ieri în subteranul minei Livezeni, dar şi la Coroieşti. Acesta a discutat cu angajaţii care i-au cerut îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Dan Agrişan a făcut o constatare care se cunoaşte de ani de zile. Lipsurile cu care se confruntă angajaţii societăţii sunt multe.
”Am fost la Livezeni, am intrat în subteran, am discutat cu domnul director şi după aceea am fost la staţia de preparare de la Vulcan. Am vrut să vedem cum funcţionează care etse fluxul de lucru, am vrut să vedem ce gândesc oamenii, problemele cu care se confruntă, ce le lipseşte şi cum putem să dăm un randament mai bun. Le lipsesc destul de multe”, a declarat Dan Agrişan, administratorul special al CEH.
Statul are planuri pentru societate
Timp de trei ani statul român a asistat pasiv la devalizarea societăţii energetice hunedorene, iar acum acest stat are un plan de salvare. Încă nu se ştie exact în ce constă planul. Potrivit administratorului special, este aşteptat planul administratorului judiciar.
“Statul are un plan pentru CEH, dar deocamdată este vorba şi de planul de reorganizare care va fi făcut şi de administratorul judiciar, va trebuie să le coordonăm unele cu altele”, a mai subliniat sursa citată.
Raport amânat cu 30 de zile
Depunerea raportului privind intrarea în insolvenţă a CEH a fost amânată cu 30 de zile. Decizia a fost luată ieri de către judecătorul sindic care a analizat cererea depusă de administratorul judiciar, respectiv reprezentanţii casei de insolvenţă GMC Craiova.
Ieri s-au scurs cele 40 de zile în care administratorul judiciar avea obligaţia să depune raportul privind cauzele care au dus la declanşarea insolşvenţei Complexului Energetic Hunedoara.
„Încă nu am primit niciun raport din partea administratorului judiciar”, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Energiei.
Atât administratorul special, cât şi cel judiciar s-au aflat ieri la sediul CEH.
Există toate şansele ca în perioada următoare să fie suspendate mandatele directorilor CEH. Adică, societatea rămâne fără directori. Începând cu săptămâna trecută salariile directorilor din CEH au fost reduse cu 15 %.
Planuri prezentate de sindicalişti
Şi reprezentanţii unora dintre sindicatele din cadrul CEH au găsit şi prezentat unele măsuri pentru reducerea cheltuielilor la nivelul societăţii. Printre acestea se numără întreruperea temporară a activităţii în rândul personalului TESA, modificarea unor prevederi din cadrul CCM care vor aduce o economie de circa 3 milioane de lei pe lună.
Monika BACIU