.Index Actualitate Administratie

Romsilva cere noi clarificări pentru terenurile din Parâng

Romsilva cere noi clarificări pentru terenurile din Parâng. Realizarea unui nou telescuan în stațiunea montană Parâng, cel de-al treilea, este încurcată de birocrație. Autoritățile locale încearcă de ani de zile să obțină mai multe hectare de teren necesare pentru realizarea acestei investiții. Numai că după un proces pierdut definitiv, autoritățile au găsit alte metode de a obține suprafețele de teren. Cele 40 de hectare de teren necesare pentru continuarea dezvoltării domeniului schiabil, s-au transformat în 10 hectare de teren. Numai că și obținerea celor 10 hectare de teren este dificilă.

“Am făcut demersuri pentru 10 hectare de pădure pentru TS4, l-am depus la Ocolul Silvic, ne-au cerut niște clarificări pe care le vom face în perioada următoare, după care vom înainta toată documentația către Romsilva central”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru scoaterea din fondul forestier a suprafețelor de teren, trebuie inițiată o hotărâre de Guvern. Administrația locală de la Petroșani a pierdut litigiul din instanță, în procesul cu Romsilva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.