.Index Actualitate

S-au sucit. Primarii vor ADI Termoficare

ADI Termoficare este din nou în atenția primarilor din Valea Jiului. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoficare Valea Jiului s-a înființat în urmă cu câțiva ani cu scopul de a accesa fonduri pentru reabilitarea rețelelor de termoficare. Primarii aduc, din nou, în discuție importanța ADI Termoficare.

“Dorim să facem termoficarea Văii Jiului, să vedem cum vom obține fondurile europene pentru reabilitarea rețelelor. Cred că vom realiza acest lucru. Rețeaua trebuie schimbată complet, iar din fondurile UAT-urilor nu vom reuși acest lucru. Dacă acest proiect a dat roade în alte localități ale țării eu zic că și la noi va avea succes. Nu se putea face pentru o singură localitate”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

În urmă cu vreo doi ani, primarii din Valea Jiului s-au întâlnit la Paroșeni pentru a dezbate problema. Doar municipiile Vulcan și Petroșani au fost de acord cu accesarea fondurilor privind reabilitarea rețelelor. Primarul municipiului Vulcan spune că, în ultimă instanță, primăriile din Valea Jiului ar putea prelua termocentrala Paroșeni.

“Atunci nu a intrat Petrila, Lupeniul și au rămas doar Petroșani și Vulcan. Nu se va închide termocentrala Paroșeni și chiar dacă o vom prelua noi, UAT-urile din Valea Jiului va fi important acest lucru”, a mai spus Ile.

Mihael Melczer, directorul general al CEH, declara în urmă cu trei săptămâni că ADI Termoficare ar fi fost soluția pentru reabilitarea rețelelor.

“Toată încălzirea a fost o activitate de mecenat. Îmi pare rău că nu funcționează acel ADI termoficare, pentru că acolo s-ar putea aduce bani pentru a reabilita toată rețeaua. Sunt convins că șI noi am cesiona partea magistrală ADI-ului ca să se ocupe de tot ce înseamnă rețea. Ar putea veni bani frumoși din Europa pe acel proiect”, a declarat, în urmă cu trei săptămâni, Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Numai localitățile Petroșani șI Vulcan mai beneficiază de agent termic în Valea Jiului. La Vulcan este vorba numai de instituțiile publice.

 

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.