Scrisoare deschisă

Domnilor Laurențiu Nistor și Cristian Cornel Resmeriță,

vă propun un test de maturitate politico-administrativă. Vă doriți și ne dorim să interacționăm cu hunedorenii cărora să le transmitem – privindu-i în ochi – programele noastre de administrare a județului la nivel național. Haideți să o facem! Vă invit să fim măcar o dată la patru ani demni!

E normal ca în timpul programului de lucru, adică pe banii lor, a celor care plătesc taxe și impozite, să facem exerciții de imagine?

Vă reamintesc că oamenii cu locurile de muncă în sistemul de stat care își respectă concetățenii, pentru a avea posibilitatea să interacționeze cu ei, să-i privească în ochi și să le vorbească sincer aleg să-și suspende activitatea. Nu vor face asta pe banul statului roman sau în timpul programului de lucru.

Mi-aș dori ca și dumneavoastră să înțelegeți necesitatea unei astfel de abordări în fața cetățeanului din județul nostru căruia îi cereți votul pentru diferite funcții o dată la câteva luni, neînțelegând de ce trebuie să respectați dorința partidului și nu a omului.

Declaratiile dumneavoastră publice privind acest subiect mă fac să cred că iubiti funcția mai mult decât omul, și vreau să vă reamintesc că acum ceva timp, propuneam diminuarea indemnizațiilor consilierilor locali din Consiliul Local Petroșani tocmai pentru majorarea burselor copiilor oamenilor pe care îi reprezentam și … am fost exclus din partid.

Asta nu m-a împiedicat să o iau de la capăt, să fiu “veșnicul” luptător împotriva unor Nedreptăți lumești. Și da. Aș face-o din nou. Și din nou, cu orice risc.

Aș vrea să mă trezesc într-o dimineață și să văd că bunul simț al politicianului român este primordial în raport cu toate celelalte virtuți, că cetățeanul care s-a dus duminica să-l voteze va afirma: “L-am votat pe cel care mi-a reprezentat interesul!”.

Și pentru că m-am alăturat colegei mele de partid Cristina Ciucu în demersul de a arată populației că bunul simt trebuie să primeze, va soliciți să-mi urmați, să ne urmați exemplul.

Da, domnilor, pe scurt, vă cer să vă suspendați.

Petroșani, 9 noiembrie 2016

Daniel Stepan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.