Se caută asistent medical pentru Ambulanţă, la Petroşani

111810501028659160Angajare la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Petroşani. Se caută un asistent medical debutant în cadrul Serviciului de Ambulanţă Petroşani. Cei care aplică pentru acest post trebuie să aibă diplomă de şcoală sanitară postliceană cu specializarea de asistent medical generalist.

 

Candidaţii vor trebui să treacă printre probă scrisă şi una practică, dar şi printr-un interviu.

Conform fisei postului de asistent medical generalist la Serviciul de Ambulanta.Se pot prezenta la urmatoarea etapa numai candidatii declarati admisi la etapa precedenta. Punctajul maxim acordat pentru fiecare proba este de 100 de puncte. Candidatii trebuie sa obtina la fiecare proba minimum 50 de puncte.

 

Deşi toate posturile sunt ocupate în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, ar mai fi nevoie de cadre medicale. Reprezentanţii acestui serviciu spun că la nivelul Văii Jiului situaţia este dramatică.

 

“Noi avem toate posturile ocupat. Este deficit de personal, dar nu la fel ca în alte judeţe. Avem nevoie de medici, asistente şi ambulanţieri”, a declarat Valeria Filimon, directorul SJA Hunedoara.

 

 

Puţini sunt medicii care asigură asistenţa pe ambulanţe. La nivelul Văii Jiului, ambulanţele sunt deservite doar de trei medici. Potrivit celor de la SJA Hunedoara, pentru asigurarea liniei de gardă ar mai fi nevoie de doctori.

 

“Pentru a asigura o linie de gardă completă ar mai fi nevoie la nivelul Văii Jiului de încă cinci medici. Acum sunt doar trei”, a mai subliniat sursa citată.

 

Cei trei medici de pe ambulanţele din Valea Jiului trebuie să asigure asistenţa medicală pentru un număr de aproape 35 de mii de potenţiali pacienţi. La nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara lucrează 280 de persoane.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.