.Index Actualitate Administratie

Se caută soluții pentru corpul nou de la SUP

Se caută soluții pentru corpul nou de la SUP. Corpul nou al Spitalului de Urgență din Petroșani se află în conservare. De trei ani de zile, Ministerul Sănătății nu a mai alocat niciun leu pentru continuarea lucrărilor. Clădirea a fost ridicată, dar încă mai sunt necesare o mulțime de lucrări.

”La spital vom merge cu un proiect pe ADR VEST pentru a putea să dotăm cu aparatură medicală, iar cu corpul nou vom încerca să accesăm fonduri europene, dar vom merge pe două căi inclusiv pe CNI și fonduri europene pentru a vedea unde ne încadrăm. Cam în 3 ani de ani am putea să realizăm tot ce ne-am propus. În ultimii 3 ani, Ministerul Sănătății nu a mai alocat bani pentru acest proiect și atunci constructorul nu a mai putut să lucreze. Clădirea este în conservare, dar va trebui să găsim altă sursă de finanțare”, a subliniat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Lucrările au demarat în anul 2013 și de atunci banii au ajuns tot cu pipeta. Proiectul de reparații capitale de la SUP a fost evaluat, în 2013, la peste 100 milioane de lei. Dar pentru a finaliza proiectul, spitalul are nevoie acum de peste 60 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.