Se surpă din nou autostrada?

Asfaltul de pe autostrada Orăştie – Sebeş s-ar fi tasat, din nou. Cel puţin asta a spus un angajat al Companiei de Drumuri. Informaţia este însă infirmată de Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Din informaţiile care ne-au parvenit din zona Direcţiei de Autostrăzi şi Proiecte, rezultă că au apărut probleme de tasări şi crăpături, care se dezvoltă în amonte şi în aval de zona reparată. Urmează să verificăm informaţiile”, a spus Alin Goga, consilier juridic în cadrul Companiei de Drumuri.

Cei de la CNAIR susţin că nu există nicio problemă pe acest tronson de drum refăcut.

“Până în prezent, de la repunerea în circulaţie, sectorul reconstruit s-a comportat normal, în condiţii de exploatare şi în conformitate cu datele tehnice prevăzute în Proiect. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., după demolarea celor peste 200 m din lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, în 2016 a luat decizia reconstruirii acestui tronson în regie proprie. În conformitate cu expertizele comandate  şi realizate, această demolare a avut drept cauze folosirea unor materiale de slabă calitate şi, de asemenea, nerespectarea prevederilor Proiectului tehnic iniţial. În concluzie, s-a ajuns la demolare din cauza unor deficienţe de execuţie. Reconstrucţia acestui tronson s-a efectuat astfel încât reluarea circulaţiei pe întreg lotul 3, Orăştie-Sibiu să se poată face cât mai repede, în condiţii de siguranţă. CNAIR în paralel cu reconstrucţia, a solicitat şi a demarat procedura pentru achiziţia unei expertize a întregului lot 3 Orăştie – Sibiu, pentru a se dovedi ştiinţific calitatea materialelor şi a lucrărilor de pe acest lot. Până când expertiza va prezenta atât concluziile, cât şi soluţiile, compania va monitoriza Lotul 3, astfel încât circulaţia rutieră să nu fie pusă în pericol”, arată un comunicat al CNAIR.

Mai mult decât atât, oficialii CNAIR sunt dispuşi să pună la dispoziţia celor interesaţi şi imagini din data de 10 octormbrie, data la care a fost redeschis drumul şi până în prezent.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.