.Index Actualitate Politica

Senatorii au admis eliminarea plății certificatelor verzi

Senatorii au admis eliminarea plății certificatelor verzi. Senatorii au admis proiectul legislativ prin care se dorește eliminarea plății certificatelor verzi. Proiectul al cărui inițiator este și senatorul PSD, Cristian Resmeriță, s-a aflat pe ordinea de zi  a Senatului, de miercuri,17.10.2018. Proiectul legislativ L 538/2018 – propunere legislativă pentru modificarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din resurse regenerabile de energie, prin care se va elimina plata certificatelor verzi pentru consumul de energie electrică pentru extractia, prepararea si transportul cărbunelui a fost ADMIS.

“Consider că admiterea acestui proiect legislativ este un pas mare pentru continuarea activității Complexului Energetic Hunedoara, știut fiind faptul că achizitionarea acestora reprezenta un efort financiar deosebit care îngreuna desfășurarea activității complexului, acesta ajungând în imposibilitatea de a le achiziționa. Consider astfel că Senatul și-a făcut datoria pentru ca activitatea Complexului Energetic Hunedoara să poată continua”, a declarat senatorul PSD, Cristian Resmeriță.

Principalii beneficiari ai acestui proiect legislativ sunt Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia și CET Govora, costul certificatelor verzi aferent consumului exploatărilor miniere având drept  consecința  diminuarea cotei lor de piață și implicit creșterea semnificativă a prețului energiei electrice la consumatorul final,  întrucât costul acestora conduce la creșterea prețului de vânzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.