.Index Actualitate

Servicii veterinare pentru Complexul Energetic Hunedoara

Servicii veterinare pentru Complexul Energetic Hunedoara. Complexul Energetic Hunedoara alocă peste 67.000 de lei pentru servicii veterinare. Mai exact, societatea energetică vrea să își protejeze lucrătorii de câinii maidanezi care sunt în incinta sucursalelor miniere și a termocentralei Paroșeni. Conducerea CEH a achiziționat servicii de prindere, transport și gestionare a câinilor fără stăpân.

”Prestarea serviciilor de prindere, transport și gestionare a câinilor fără stăpân din incinta sucursalelor presupune capturarea și strângerea câinilor fără stăpân, activitatea de capturare și strângere a câinilor se va desfășura cu respectarea prevederilor (…) privind capturarea și transportul câinilor din OUG nr. 155/2001, cu modificările și completările ulterioare; eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi cronici și incurabili de către personal specializat al unității sanitar veterinare cu care operatorul economic are contract de prestări servicii, cu respectarea prevederilor fin (…) OUG nr. 155/2001, cu modificările și completările ulterioare”, arată documentul.

Documentul mai notează că prinderea animalelor nu se va face într-un mod brutal. Contractul ar urma să se desfășoare până la finalul anului, iar numărul estimativ de câini ce ar urma să fie capturați de pe raza sucursalelor este de circa 230. Cei mai mulți câini maidanezi se estimează că sunt la mina Vulcan, fiind în jur de 80. Până în data de 11 august se pot depune ofertele din partea firmelor specializate în capturarea câinilor maidanezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.