.Index Actualitate

Sindicaliştii şi noua conducere CEH, front comun

cehLiderii de sindicat, dar şi noua conducere a Complexului Energetic Hunedoara fac front comun pentru salvarea societăţii. După mult timp în care a existat un război declarat între cele două părţi, acum odată cu numirea lui Constantin Jujan, în fruntea CEH linia diaologului social pare să intre pe un făgaş normal.

 

Ministrul Energiei, deschidere faţă de Complexul Energetic Hunedoara. Constantin Jujan este noul director general al societăţii energetice din judeţul Hunedoara. Avizarea acestuia s-a realizat în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţiei, iar acum, sindicaliştii speră ca dialogul să fie unul mult mai bun. Sindicaliştii sunt de părere că noul director general are o misiune grea, dar căreia îi va face faţă.

 

“În şedinţa consiliului de administraţie s-a produs de fapt avizarea prin ordin de ministru act care a fost semnat încă de săptămâna trecută numirea domnului Jujan în funcţia de conducere. A primit aseară avizul de la consiliul de administraţie. În cadrul acestei şedinţe a fost ales domnul Blaj Alexandru în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie. Am lucrat cu domnul Jujan tot într-o perioadă critică din mineritul din Valea Jiului în anul 2011 care cred că a fost unul dintre cei mai grei ani din mineritul din Valea Jiului dar nu mai greu faţă de perioada de acum pentru că trebuie să gestionăm problema dacă mai suntem sau nu o entitate economică în judeţul Hunedoara. Sper să am o colaborare bună, deschisă şi transparentă şi sper să înţeleagă şi administraţia că este mare nevoie de dialog social şi noi la rândul nostrum să înţelegem că este nevoie de deschidere şi înţelegere în profunzime a esenţei activităţii noastre şi anume păstrarea locurilor de muncă şi trebuie să luptăm ca cei care îşi merită salarile să le şi primească”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

 

Potrivit liderilor de sindicat, există toată deschiderea din partea ministrului Andrei Gerea în ceea ce priveşte continuarea activităţii Complexului Energetic Hunedoara.

 

“M-am întâlnit deja de şase ori cu domnul ministru. De fiecare dată am găsit deschidere şi mă bucur că după nenumăratele prezentări ale situaţiei reale din cadrul Complexului din toate punctele de vedere, domnul ministru Andrei Gerea a dat dovadă de fermitate şi până la urmă a hotărât sad ea o nouă direcţie managementului Complexului Energetic Hunedoara şi este din păcate şi pentru energeticieni dar şi pentru mineri ultima şansă de supravieţuire. Cei care au dispus până în acest moment, oamenii de afaceri aserviţi politic, directorii numiţi pe criterii politice, liderii de sindicat care au slujit partied politice. Trebuie să-şi revină sau să plece şi să-I lase pe cei care au demnitate”, a mai spus sursa citată.

 

Până în luna aprilie, noua conducere CEH, dar şi Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru societate care să fie prezentate Fondului Monetar Internaţional astfel încât să nu fie lichidată activitatea.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.