.Index Actualitate

Sindicatul Muntele solidar cu minerii de la SNIMVJ

Sindicatul Muntele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara este solidar cu minerii de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. Cei de la SNIMVJ nu şi-au încasat avansul aferent plăţii lunii noiembrie din cauza problemelor de la CEH. Astfel, peste 300 de mineri de la minele Uricani şi Paroşeni, din cadrul SNIMVJ s-au blocat în subteran. Sindicaliştii de la Muntele spun că insolvenţa CEH este singura salvare.

“Noi ne solidarizăm cu minerii de la Societatea Naţională de Închideri. Singura soluţie pentru ameliorarea situaţiei este intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara. Considerăm că nu este normal, indifferent de situația în care se află CEH șI SNIMVJ ca salariații după o lună de muncă să nu îșI poată încasa salariile”, a declarat Darius Câmpean, preşedintele Sindicatului Muntele.

Sindicaliștii cer implicarea ministerelor de resort, dar a Guvernului pentru declocarea situației.

“Trebuie găsite de urgență soluții la toate nivelurile (govern, minister, conducere executivă CEH) pentru ca toate drepturile salariale ale angajaților CEH, cât șI ale angajaților SNIMVJ să fie plătite în perioada următoare”, mai spun cei de la Sindicatul Muntele.

CEH are poprire pe conturi, astfel că nu poate vira banii către SNIMVJ pentru cărbunele livrat. Minerii de la societatea de închideri ar fi trebuit să primească avansul în data de 29 noiembrie.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.