.Index Actualitate

SNÎMVJ abia strânge banii de salarii

anghelProblemele Complexului Energetic Hunedoara afectează în continuare Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. Societatea de închideri abia strânge bani pentru plata salariilor, însă furnizorii nu au primit niciun leu. Aceştia încă păsuiesc societatea. Tot din cauza situaţiei financiare, societatea de închideri nu poate pune în funcţie un abataj mecaniza la mina Paroşeni.

 

“Legat de situatia financiara nu pot sa dau vesti bune. In ultima perioada si societatea noastra trece prin probleme destul de grele. Nu ma refer la un bilant economic pentru ca la noi acesta este pozitiv ci legat de creantele pe care le avem catre Complexul Energetic Hunedoara. Luna trecuta am avut cel mai scazut nivel de incasare de la CEH ceea ce ne-a facut sa asiguram doar salariile angajatiilor fara a putea plati mai nimic catre furnizori si aici ma refer nu la investitii ci la asigurarea materialelor de baza cu care sa lucreze minerii in subteran. La aceasta ora nu putem spune ca aceste lipsuri si aceste datorii catre furnizori ne afecteaza activitatea dar nu vom putea continua foarte mult in aceasta situatie fara plati catre furnizori mai ales ca avem de pus in functie capacitatti noi de productie. Tot datorita platilor catre furnizor suntem intarziati cu o luna de zile cu punerea in functie a complexului mecanizat la mina Paroseni. Este un complex mecanizat foarte important si care poate da undeva la 1000 de tone pe zi. Cred ca toate demersurile pe care le face CEH-ul in aceasta perioada sunt menite sa deblocheze cumva situatia si pe masura obtineri acestui ajutor de stat cu siguranta acesta se va indrepta si spre noi si inspre recuperarea creantelor astfel incat furnizorii sa poata fi platiti la timp”,  a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

 

Complexul Energetic Hunedoara are de achitat către SNÎMVJ zeci de milioane de lei pentru cărbunele livrat.

 

“Suma care este la acesta ora este de 47 de milioane din care sunt 27 de milioane de lei trecuti de limita de scadenta. Nu a scazut ci din contra a crescut avant in vedere nivelul incasarilor de pana acum”,  a mai spus sursa citată.

În urmă cu o lună de zile, societatea de închideri a câştigat un proces împotrva Complexului Energetic Hunedoara.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.