.Index Actualitate

Solicitările minerilor, ecou la București

Solicitările minerilor, ecou la București. Propunerile Sindicatului Muntele pentru susținerea locurilor de muncă din Valea Jiului sunt susținute de Confederația Sindicală Națională Meridian. Confederația Sindicală susține propunerile prezentate de Sindicatul Muntele pentru menținerea locurilor de muncă în Valea Jiului, în contextul provocărilor venite prin adoptarea la nivelul UE a Pactului Ecologic European.

Președintele Sindicatului “Muntele”, Darius Cîmpean s-a întâlnit cu președintele Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN, Ion Popescu și cu secretarul general, Dumitru Fornea pentru coordonarea acțiunilor care se impun în perioada următoare.

Anterior, liderul minerilor din Valea Jiului a avut o întâlnire cu Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, care a dat asigurări că angajamentul luat de Guvernul României , la Petroșani la data de 6 august 2020, în prezența premierului României, Ludovic Orban va fi respectat.

Un prim pas a fost deja făcut prin anunțul ministrului economiei cu privire la faptul că s-au început procedurile administrative pentru acordarea rapidă a despăgubirilor destinate acoperirii pagubelor produse prin inundarea Minei Lupeni.

O altă solicitare a minerilor din Valea Jiului – transferarea salvatorului minier Remus Pălan la o unitate medicală de specialitate, relevantă pentru starea acestuia de sănătate – este în curs de rezolvare, datorită implicării prim-ministrului României, domnul Ludovic Orban, și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și a ministrului Economiei, Energiei, Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.