.Index Actualitate

Sporuri și salarii compensatorii pentru angajații de la CEH

Sindicatele au încheiat negocierile pentru noul contract colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. după ce Consiliul de Administrație al CEH a avizat favorabil documentul, acesta a fost semnat.

“Astazi, 25.08.2017, s-a semnat Contractul colectiv de munca, joi a fost aprobat de catre consiliul de administratie si saptamana viitoare de catre ITM, fiind o simpla formalitate”,  informează cei implicați în negocieri.

Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele, declara în urmă cu câteva zile, că angajații societății nu își vor pierde din drepturi, ba din contră li se vor adăuga altele noi. În plus, potrivit lui Adrian Jurca, președintele Sindicatului Noroc Bun, angajații care vor pleca din disponibilizări vor beneficia de sume compensatorii consistente.

“CA a aprobat noul CCM negociat cu reprezentanți sindicali aparținînd C. E. H. În urma negocierilor s-a reușit să se păstreze toate prevederile din vechiul contract. În plus s-a obținut :1.Salarii compensatorii la ordonanță 37 200 lei brut. 2.Primă de pensionare 4 salarii medii brute pe societate (acum era doar 1) 3.Sporul de pericol crește la 72% din salariul minim pe economie ( crește cu 144 lei).4.Coeficienții de ierarhizare au data de aplicare 15 zile de la mărirea salariului minim pe economie (de fiecare dată cînd se modifică) 5.Valoarea tichetelor de masă crește la 11 lei/post 6.Sporul de fidelitate devine cu caracter permanent (astfel valoarea acestuia vine în plus la calculul mediei pt concediul de odihnă) 7.Introducerea in CCM a tuturor ajutoarelor (deces.boli grave.încălzirea locuinței 6 luni iarna) 8. Ajutoarele financiare pt accidente de muncă au fost indexate cu 10%. Noul CCM urmează să fie înscris la ITM și intră în vigoare începînd cu 10 SEPTEMBRIE ! Cu excepția măririi sporului de pericol și a trecerii sporului de fidelitate la caracter permanent care intră în vigoare începînd cu 1 octombrie datorită unor prevederi din Codul Muncii care stipulează că angajatul trebuie să semneze noile modificări cu 30 de zile ÎNAINTE de producerea lor”, scrie Adrian Jurca, pe o pagină de socializare.

 

Monika BACIU

 

One Reply to “Sporuri și salarii compensatorii pentru angajații de la CEH

  1. Hopa… ordonanta mult asteptata (ordonanta sefilor) .toti sefii care trebuiau sa iese in pensie de 3-4 ani vor iesi acum( mai bogati, mai fericiti, la fel de indiferenti de ceea ce lasa in urma lor),
    Au fost pusi in functii bine platite (cotizantii, executantii si agreatii partidului), platiti degeaba ani de zile , incompetenti si indiferenti de ceea ce trebuie sa faca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.