Stamin Purcaru: “Căutăm bani cu acul” Posturile de directori general adjunct de la CEH au fost desființate

 

Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia de a desființa cele două posturi de director general adjunct. Cele două posturi de conducere au fost înființate în luna noiembrie, de fostul Consiliu de Administrație, atunci când a fost schimbată echipa de conducere. Astfel, Petre Nica și Horia Giurgiu nu vor mai fi directori generali adjuncți.

“Consiliul de Administrație a luat decizia de a desființa cele două posturi de director general adjunct. Să explic de ce am convenit să subțiem aceste posturi. Până acum un an era Direcția Minieră șI Direcția Energetică șI era câte un director de direcție. Între timp am văzut că au apărut șefi de departamente, în loc de director de direcție șI director general adjunct, ceea ce înseamnă un etaj decisional între ei. Atunci am convenit că dacă tot căutăm bani cu acul șI pentru a realiza un flux informațional mai scurt, adică informația de jos, până la decident să fie mai scurtă, șI un flux decisional mai scurt de la decident către executant am căzut de acord că este mai simplu să ai director de direcție cu statut de conducere de director de direcție decât să ai un șef de departament între directorul de mină șI directorul general adjunct, care probabil are șI alte sarcini decât direcția în sine. Și la termocentrală unde am umblat la ele șI am lăsat un director șI un locțiitor. La fel de bine trebuie să știm că la următorul Consiliu de Administrație trebuie să vină cu ele puse în formula asta”, a declarat Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara.

Următorul Consiliu de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara va avea loc în data de 1 aprilie. Până atunci, conducerea CEH trebuie să opereze modificările de rigoare.

“Dacă am director de Direcție Minieră șI director de Direcție Energetică directorul general îșI numește unul din cei doi ca locțiitor al lui atunci când pleacă sau când este în concediu. Directorul general conduce, nu conduc doi sau trei. El numește director general adjunct ca atunci când trebuie să plece să îi țină locul, nu mai creem un post în plus. Directorul general are mandate, conduce șI când lipsește el atunci unul din cei doi, numit de el, îi dai șI posibilitatea de a-l numi, îi ține locul”, a mai subliniat sursa citată.

Posturile de director general adjunct sunt ocupate de Petre Nica șI Horia Giurgiu. Odată cu desființarea posturilor, cei doi pot ocupa fie posturile de directori de direcții, fie conducerea CEH poate numi pe altcineva.

“Eu vorbesc de posturi, nu de persoane fizice, dar poate ei ajung directorii de direcție, nu știu. Nu e problema mea. Nu numesc eu personalul”, a declarat Stamin Purcaru.

Desființarea celor două posturi vine în contextul în care CEH se confruntă cu probleme acute. Consiliul de Administrație vrea astfel să reducă cheltuielile, dar să îmbunătățească și comunicarea între factorii de decizie șI executanți.

 

Monika BACIU

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.