.Index Actualitate Administratie

Strada Pomilor din Lupeni, asfaltare cu dificultate

Strada Pomilor din Lupeni, asfaltare cu dificultate. Încă din primăvara acestui an, autoritățile locale din municipiul Lupeni au demarat un proiect privind realizarea unui drum alternativ spre stațiunea montană Straja. Au existat însă anumite probleme tehnice în teren, astfel că lucrările au fost împărțite.

“Din cauza gradului mare de dificultate, lucrările de asfaltare de pe strada Pomilor s-au executat pe mai multe tronsoane. Asfaltarea ultimului tronson se apropie de finalizare, s-a turnat primul strat de asfalt și urmează stratul de uzură”,  spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Edilii au vrut să realizeze o rută alternativă care să descongestioneze traficul spre stațiunea de munte, care în sezonul de iarnă este asaltată de mii de turiști. Drumarii care au intervenit la modernizarea străzii Pomilor, cea care asigură o rută alternativă de legătură între DN 66A și DJ 664A, mai exact între Bulevardul Păcii și strada Straja, prin strada Pomilor, au finalizat turnarea covorului de asfalt pe întreaga lungime a acestei străzi, de peste 2 kilometri. Odată cu realizarea acestui drum, accesul turiștilor spre stațiunea montană va fi mult mai facil, evitându-se astfel aglomerația.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.