.Index Actualitate

“Sunt nişte criminali”. Pensionarii mineri s-au săturat de Ponta şi iasă în stradă

pens

Pensionarii mineri din Valea Jiului s-au săturat de promisiuni deşarte şi vor ieşi în stradă. Foştii ortaci se vor alătura mitingului organizat de Sindicatul Muntele şi vor ieşi în stradă pentru a-şi cere drepturile, dar şi pentru a cere salvarea mineritului din Valea Jiului.

 

“Vom fi solidari cu cei de la Complexul Energetic hunedoara si cu Sindicatul Muntele si celelalte sindicate din minerit si nu numai pentru ca daca suntem uniti si solidari putem face mai multe. Am inteles de la domnul Nica ca in data de 22 va fi dar vom lua legatura sin cu dansul. Situatia este foarte albastra legata de CEH”,  a declarat Ioan Hortopan, preşedintele Ligii Sindicatelor Pensionarilor Mineri Valea Jiului.

 

Hortopan care a fost deputat, dar şi inginer miner apreciază că situaţia din Valea Jiului este cruntă în momentul de faţă. Hortopan susţine că actuala clasă politică vrea să lichideze această activitate care datează în Valea Jiului de secole.

 

“Este o problema crunta. Sunt niste criminali. Acesti indivizi care nu vor sa mai existe minerit in Valea Jiului indiferent ca sunt de la PSD, PNL, PMP sunt niste criminali, daca pe ei ii doare in cot de activitatea economico-sociala din Valea Jiului. pe de alta parte si pe noi pensionarii ne afecteaza. A plecat acel individ de la Cotroceni si a ramas domnul presedinte Iohanis. Parerea mea este aceea ca si dansul se canalizeaza pe aceleasi idei de iesire pe cale naturala din sistem. Si noi le dorim la fel viata lunga si sanatate sa iasa pe cale naturala dar sa ajunga sa traiasca din pensile din care traim si noi din Valea Jiului care am muncit in niste conditii crunte. Avem niste conditii de viata si de minerit asemanatoare cu cei din bazinul Ruhr, cei din Dombas si altii.  Vom vedea ce se va intampla dar pe aceasta cale invit toti cetatenii Vaii Jiului indiferent daca sunt sau nu mineri cand vom face manifestatii pentru continuarea activitatii miniere in Valea Jiului sa fie alaturi de noi si de Sindicatul Muntele”,  a mai spus sursa citată.

 

Pensionarii mineri s-au săturat de premierul Victor Ponta.

“Fac un apel pe aceasta cale la toti oamenii politici sa faca tot ceea ce este omeneste si legal posibil sa salveye activitatea miniera din Valea Jiului. nu a desfintat-o nimeni din anul 1924. Eu nu il mai inteleg nici pe Victor Ponta care a zis ca activitatea miniera din Valea Jiului a exista, exista si va exista. Eu il rog sa fie un om de omenie si sa nu uite ca Valea Jiului la votat”,  a mai subliniat reprezentantul minerilor.

 

Astfel, pensionarii mineri din Valea Jiului se vor alătura protestului minerilor care va avea loc în data de 22 mai.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.