.Index Actualitate

Sutele de milioane de euro, accesate doar pe hârtie

Sutele de milioane de euro, accesate doar pe hârtie. Proiecte în valoare de aproape 900 de milioane de euro susține Consiliul Județean Hunedoara că urmează să implementeze la nivelul județului. Numai că deocamdată, acestea sunt doar pe hârtie. După ce zilele trecute mai mulți primari din țară au semnat deja contractele de finanțare pe fonduri europene, oficialii Consiliului Județean au ieșit și ei la rampă cu proiectele pentru care așteaptă bani de la Bruxelles. Diferența este că proiectele de la Consiliul Județean Hunedoara sunt deocamdată doar pe hârtie.

Autoritățile județene menționează că au fost depuse proiecte în valoare de 860 de milioane de euro. La 13 proiecte fac referire oficialii de la Consiliul Județean, însă doar două sunt efectiv în implementare. Este vorba de proiecte „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014 – 2020“ și „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara, faza a II a 2014  – 2020”, cazuri în care CJH nu are niciun rol direct. Specialiștii din cadrul societăților de apă și canalizare au fost cei care au lucrat, efectiv, la proiecte.

Alte cinci dintre proiecte sunt în evaluare, iar un singur proiect a fost admis după evaluare. Două proiecte care vizează modernizarea unor unități medicale sunt în curs de depunere.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.