.Index Actualitate

Tăvălug peste CEH

Tăvălug peste CEH. Procesele Complexului Energetic Hunedoara se înmulțesc. Societatea are litigii cu zeci de societăți care vor să își recupereze banii. Potrivit raportului administratorului judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, la data deschiderii procedurii insolvenței societatea debitoare era implicată în 126 de litigii și 67 dosare de executare silită. În prezent, numărul litigiilor este 131 și 68 dosare de executare silită.

Societatea energetică a intrat în insolvență în luna noiembrie a anului trecut, la solicitarea creditorilor. De altfel, și conducerea societății arăta faptul că CEH se confruntă cu mari probleme financiare.

Și rapoartele lunare arată un dezechilibru grav. Cheltuielile sunt duble față de venituri. În tot acest timp, cheltuielile au fost la sume colosale, comparativ cu veniturile societății. Potrivit raportului oficial, în luna aprilie, veniturile Complexului Energetic Hunedoara s-au cifrat la valoarea de 70.099.108 lei, în timp ce cheltuielile au fost de 108.921.733 lei.

În luna mai, veniturile societății energetice au fost de 37.880.872 lei. În luna mai s-a înregistrat și o scădere a cheltuielilor. Astfel, pentru luna mai s-au consemnat cheltuieli în valoare de 78.043.534 lei.

La data de 31 mai, Complexul Energetic Hunedoara avea datorii curente de 53.962.333 lei la bugetul de stat și – 11.852.903 lei la furnizori.

Momentan, conturile Complexului Energetic Hunedoara nu pot fi executate silit. Insolvența oferă o protecție din acest punct de vedere. O eventuală executare silită a Complexului Energetic Hunedoara ar fi fatală pentru societate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.