.Index Actualitate Administratie

”Termometrizarea” arde bugetele locale

Termometrizarea arde și bugetele locale. Termometrele achiziționate de primăriile din Valea Jiului ”scad temperatura” bugetelor locale. După acțiunile de dezinfecție, primăriile au fost nevoite să se doteze și cu termometre. Astfel, este măsurată temperatura tuturor persoanelor care intră în instituțiile publice.

La nivelul primăriilor din Valea Jiului s-au achiziționat zeci de termometre. Cele mai multe au ajuns la Petrila. 16 termometre cu infraroșu a achiziționat Primăria Petrila, pentru care a plătit 5120 lei. Un termometru a costat 320 de lei.

La Aninoasa s-au achiziționat două astfel de dispozitive de măsurat temperatura, la suma de 420 lei bucata. La Vulcan au costat cel mai mult termometrele achiziționate. Cele 10 astfel de dispozitive au costat nu mai puțin de 4400 de lei, adică 440 de lei un termometru.

La Uricani, edilii au cumpărat tot 10 termometre. Prețul unui astfel de obiect a fost cu 100 de lei mai puțin decât la Vulcan, adică doar 340 de lei bucata. În total, la Uricani autoritățile locale au alocat suma de 3400 de lei pentru cele 10 termometre.

Primăria Petroșani a găsit cele mai ieftine termometre. Autoritățile locale au achiziționat doar trei astfel de termometre la un preț de 230 de lei bucata.

Până la ora redactării acestei știri, autoritățile locale de la Lupeni nu au demarat achiziția de termometre.
pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor în condițiile și cu respectarea instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă.

În acest context, pentru personalul angajat, la accesul în sediul unității/instituției, este obligatoriu triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor. Triajul nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal.
Triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășeasca 37,3 C); observarea semnelor și simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată); dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus; dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mare de 37,3 C sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoana este îndrumată către mediul de familie în vederea efectuării unui consult medical; dacă se încadrează în definiția de caz suspect COVID 19, medicul de familie îi va recomanda testarea pentru diagnosticarea infecției cu virusul SARS-CoV-2; dacă nu se încadrează în definiția de caz suspect COVID 19, medicul de familie va stabili diagnosticul.

Medicul de medicina muncii va avea obligația monitorizării stării de sănătate a angajaților, va face instruirea angajaților în ceea ce privește SSM (Securitatea și Sănătatea în Muncă), dar și evaluare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.