Tiberiu Iacob Ridzi a sunat adunarea

11950860_1606530616277662_1170501080_n

 

Clopoţelul de început de an şcolar a sunat, la Petroşani, în parcul central Carol Schretter. Mii de copii din municipiul Petroşani s-au întâlnit cu profesorii lor în parc, aşa cum se întâmplă în fiecare an. Frumos îmbrăcaţi, cu flori în mână, dar şi cu emoţii, elevii au paşit într-un nou an şcolar în care vor învăţa multe lucruri noi. Anul şcolar a început cu slujba religioasă oficiată de preotul Gabriel Bulf.

 

“Trec în clasa a  IX-a. am emoţii, dar mă bucur că trec într-o nouă etapă. Acum începe viaţa de licean”, ne spune Rareş, un boboc.

 

La fel ca în fiecare an, deschiderea festivă a avut loc în prezenţa primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi care de altfel a şi deschis noul an de studii.

 

“Va multumesc pentru ca sunteti astazi intr-un numar atat de mare aici in parcul central pentru a celebra inceputul anului scolar. Acesta reprezinta pentru comunitatea noastra un eveniment foarte important din mai multe puncte de vedere dar in primul rand este o zi impormanta pentru cei mici, pentru cei care astazi pasesc pentru prima data pragul scolii dar si pentru parintii lor, pentru profesori dar si pentru noi pentru comunitatea Petrosaniului in general. Eforturile fiecaruia dintre noi sa indreapta in primul rand spre ei, spre copii pentru ca acestia sunt oglinda noastra a parintilor si pentru ei facem tot ceea ce putem pentru ca ei sa aiba un viitor mai bun decat al nostru. Comunitatea locala, consiliul local, administratia in general face tot ceea ce trebuie pentru a asigura conditile cele mai bune in scoli si gradinite si alaturi de noi profesorii si dascalii fac cu mare pasiune acesta meserie care este mai mult un har pentru ei. Nu poti sa modelezi caractere fara sa pui suflet. Va multumesc inca odata pe aceasta cale tuturor dascalilor pentru efortul pe care il faceti si pentru rezultatele pe care le obtineti cu acesti copii minunati. Vreau sa le multumesc parintilor pentru efortul pe care il fac in fiecare zi pentru ca stiu cat este de greu ca sa cresti acesti minunati copii dar peste toate aceste greutati cand vezi ca ei sunt fericiti uiti de toate si mergi mai departe pentru ca nimic nu este mai important pe acest pamant decat sa poti sa asiguri conditiile cele mai bune pentru copilul tau. Va multumesc pentru efortul pe care il faceti si de fiecare data am spus ca in acest triunghi scoala, parinte, administratie cel mai important lucru trebuie sa fie copilul si elevul si nu altceva si cred ca la Petrosani am reusit acest lucru si sunt convins ca lucrand in continuare vom reusi sa facem ceea ce trebuie in scolile din Petrosani si pentru copii nostri. Un deziderat important al administratie locale de cativa ani buni de zile a fost siguranta in scoli si siguranta in general in comunitatea noastra si cred ca am reusi t mare masura sa face acest lucru si vom merge si vom accentua pe acest lucur. Nu vom neglija nici celelalte aspecte legate de administratia locala dar pentru ca cei mici sa se simta in siguranta si cadumneavoastra sa fiti linistiti aceste lucruri le vom face in continuare. Va urez mult succes si cred ca este important ca in astfel de momente sa fim impreuna”,  le-a spus primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, celor aflaţi la deschiderea noului an şcolar.

 

Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara au fost prezenţi la deschiderea festivă. Aceştia au adresat câteva cuvinte elevilor, profesorilor, dar şi părinţilor.

 

“După o vară prea caldă şi prea scurtă, acest început de an şcolar este mai încărcat de bucuria revederii şi împărtăşirii, de curiozitatea celor mici şi emoţiile constructive, dar şi de provocările fenomenelor sociale de la nivel global. Malala, pakistaneza de 18 ani, laureata a premiului Nobel pentru pace în 2014 a militat de la o vârstă fragedă pentru dreptul tinerilor la educaţie. Accesul la educaţie al tuturor copiilor, asigurarea de şanse egale, educaţia centrată pe elev, programele şcolare, manualele gratuite, serviciile de asistenţă pentru copiii cu cerinţe educative speciale, paleta largă de activităţi extraşcolare, formarea de competenţe şi abilităţi necesare pentru o integrare cât mai bună pe piaţa muncii, toate acestea oferite din suflet, de descăli dedicaţi profesiei lor”, a spus Dana Luiza Cioară, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Hunedoara.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David a fost şi el prezent la festivităţile de deschidere a noului an şcolar.

 

“Am ţinut să fiu alături de dumneavoastră astăzi din mai multe motive, în primul rând eu simt o apreciere faţă de eforturile administraţiei locale de a pune pe masa elevilor şi a pune la îndemâna profesorilor tot ceea ce este necesar pentru a putea pregăti acrtul educaţional la cel mai înalt nivel. La fel de importantă este şi preocuparea profesorilor şi rezultatele pe care elevii le au avut de-a lungul anilor şi sufletul meu este aici, acasă, pentru că aici am început şi eu primii paşi şi aici am absolvit liceul”, a subliniat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

 

După festivităţi, elevii au pornit la unităţile de învăţământ la care frecventează cursurile.

 

Monika BACIU

Foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.