.Index Actualitate Administratie

Tiberiu Iacob Ridzi: “Mod de viață la nivel european pentru cetățenii municipiului nostru”

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, îi informează pe cetățeni cu privire la realizările administrației locale din anul 2016. Totodată acesta, împreună cu echipa sa din Primăriei, și-a propus să dezvolte localitatea astfel încât modul de viață din Petroșani să fie în concordanță cu cele din statele europene. În acest sens, edilii și-au stabilit mai multe direcții de acțiune pentru anul 2017.

“În perspectiva anului 2017 am în vedere următoarele direcții de modernizare și dezvoltare a municipiului nostru: vom finaliza lucrările de introducere a gazului metan în cartierul Colonie, vom finaliza modernizarea străzilor Grivița Roșie, Radu Șapcă și Micu Klein, vom finaliza lucrările de reabilitare a clădirii vechi a școlii gimnaziale numărul 2 și lucrările de la grădinița IG Duca, vom finaliza lucrările din cadrul proiectului “reabilitarea termică Colegiul Național de Informatică Carmen Sylva” precum și la obiectivul de investiții “reabilitare termică grădinița nr. 2, PN, corp B”, vom finaliza lucrările de reabilitare și modernizare a cinematografului Victoria, vom finaliza reabilitarea clădirii Muzeului Mineritului și amenajarea muzeistică, vom începe lucrările de reabilitare a principalelor artere din municipiul Petroșani precum și lucrări de asfaltare a centurii din municipiul Petroșani (sensul giratoriu de la Biserica Romano-Catolică), vom începe construcția unei hale de producție de circa 3000 mp în zona parcului industrial de la fosta Preparație Livezeni, precum și introducerea gazului metan, a energiei electrice și a instalațiilor de apă și canalizare, în vederea atragerii de investitori și de a crea noi locuri de muncă”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, în scrisoarea anuală care a fost împărțită în cutiile poștale ale petroșănenilor.

Autoritățile petroșănene și-au propus să continue lucrările de dezvoltare a domeniului sciabil din Parâng, dar totodată vor susține sportul și activitățile ecumenice.

“În ceea ce privește domeniul schiabil, anul acesta ne-am propus demararea unor lucrări în masivul Parâng precum și începerea unor lucrări de asflatare a drumului din zona Rusu – zona vilei Parâng. Vom continua acordarea de finanțări nerambursabile a serviciilor sportive și religioase, în baza Legii 350/2005”,  mai arată primarul Petroșaniului.

Realizarea proiectelor din anii trecuți, dar și implementarea de noi proiecte nu ar fi fost posibilă fără susținerea Consiliului Local al municipiului Petroșani.

“Pentru reușita acestei activități m-am bucurat de susținerea Consiliului Local și a echipei din administrația publică locală, fapt pentru care doresc să le mulțumesc. Vă asigur că și în anul 2017, activitatea administrației publice locale se va concentra pe proiecte de dezvoltare locală, dar și pe abordarea proiectelor noi care să aducă un mod de viață la nivel european pentru cetățenii municipiului nostru”,  încheie Tiberiu Iacob Ridzi.

Realizările administrației locale de la Petroșani sunt numeroase. Fiecare investiție este semnificativă pentru beneficiari.

Monika BACIU

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.