Tichete de masă și plăți compensatorii

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a decis să le acorde angajaților societății tichetele de masă aferente lunilor ianuarie și februarie. În același timp se plătește și cea de-a doua tranșă a salariilor compensatorii.

“În cursul zilei de astăzi plătim a doua tranșă a salariilor compensatorii. Tot astăzi se acordă și tichetele de masă aferente lunii ianuarie. Am stabilit cu cei de la Sodexo (firma care tipărește tichetele-n.r.) ca bonurile de masă aferente lunii februarie să fie plătite pe carduri. Până miercuri se tipăresc cardurile și atunci vor primi salariații aceste facilități”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

Efortul financiar pentru plata celei de-a doua tranșe a sumelor compensatorii este de 1,3 milioane de lei fără stopaj, în timp ce efortul financiar pentru acordarea tichetelor de masă este în valoare de 1,7 milioane de lei.

Prime de Paște

În cursul zilei de luni au început negocierile și pentru primele de Paște. Potrivit contractului colectiv de muncă, angajații CEH pot beneficia de prime cu ocazia Sărbătorilor Pascale, dacă bugetul permite.

“Astăzi au început negocierile și pentru primele de Paște. Angajații Complexului Energetic Hunedoara sunt cea mai importantă resursă a societății. Fără ei nu am fi reușit să trecem peste sezonul de iarnă, astfel că ne concentrăm eforturile pentru a-i răsplăti”, a mai spus sursa citată.

Sindicaliștii susțin că s-a stabilit ca prima de Paște să fie în cuantum de 200 de lei.

“S-a stabilit cuantumul primei de Paște în valoare de tichete de 200 de lei, iar acestea vor fi plătite până în data de 13 aprilie, urmează să fie înregistrat la ITM actul adițional. Va fi șI o modificare prin care atât prima de Paște cât șI prima de Crăciun se vor acorda pe baza unui protocol încheiat între administrație șI sindicate. Nu sunt probleme. Nu ne abatem de la scopul nostru, ca acest CCM să fie respectat, mai greu sau mai ușor, dar noi zicem că în mare parte am reușit. Melczer a reușit să respecte CCM-ul”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Angajații CEH au mai beneficiat de tichete de masă în luna februarie. Atunci, conducerea societății le-a acordat tichetele aferente lunilor noiembrie șI decembrie. Tot în februarie s-a plătit șI prima tranșă a salariilor compensatorii.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.