Tinerii au contribuit la curățenia municipiului Petroșani

Înarmați cu saci și mănuși elevii din municipiul Petroșani, însoțiti de cadrele didactice, au participat la campania națională de curățenie generală. Let’s do it România a adunat, la Petroșani peste 300 de voluntari, care dis de dimineață au curățat cele mai vulnerabile zone ale localității.

“Copiii se aleg cu educația pentru că vor fi mult mai responsabili după ce vor participa la această acțiune și nu vor mai arunca ei deșeuri în spații publice și cred că va crește gradul de responsabilizare în sensul că îi vor sancționa verbal și pe cei care aruncă”, a spus Nicu Tașcă, coordonatorul campaniei Let’s do it România, la nivelul județului Hunedoara.

Reprezentanții serviciului de Mediu din cadrul Primăriei Petroșani au identificat câteva zone de acțiune.

“Pentru că participă toate cele patru colegii din municipiul Petroșani ne-am gândit la patru zone unde trebuie să se facă curățenie, Brădet, Slătinioara, Sălătruc și o zonă din Colonie și zona gării din centru. Sunt date suficiente amenzi pe deșeuri”,  a spus Ildiko Kovacs, reprezentant Compartiment Mediu.

Chiar dacă nu a fost prezent în rândul copiilor, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, susține aceste activități.

“A fost acțiunea organizată de Let’s do it Romania. Noi am participat în fiecare an la această acțiune de voluntariat, una dintre cele mai mari din România. Au fost prezenți peste 300 de copii, e un lucru frumos care sper să continue și anii viitori”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Voluntarii din Petroșani au umplut cu deșeuri sute de saci.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.