Toți studenții petroșăneni pot circula gratis cu trenul

Toți studenții Universității Petroșani pot circula gratis cu trenul.

Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate vor beneficia de gratuitate pe transportul intern feroviar, la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, conform unui proiect de ordonanţă de urgenţă. Reglementarea a intrat în vigoare încă de ieri.

“Se propune completarea art. 205 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul acordării gratuităţii transportului intern feroviar studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a”, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă, postat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

machetaLa Universitatea din Petroșani sunt înmatriculați sute studenți din alte zone ale țării, iar aceștia și nu numai pot folosi trenul ca mijloc de deplasare fără a plăti niciun leu.

“E vorba de toți studenții, cu vârsta până în 26 de ani. Aceștia pot circula gratis cu trenul, indiferent de ruta aleasă”, a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universității Petroșani.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.