Transport ecologic în Valea Jiului

Green-line Valea Jiului, din nou, în actualitate. De realizarea unei linii de călătorie în întreaga Vale a Jiului se vorbește încă din anii comunismului. Proiectul este readus în actualitate, cu schimbările de rigoare. Acum se dorește a se realiza transport în comun ecologic. Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat că astfel de proiecte sunt eligibile pe fonduri europene.

“Vrem să facem transport ecologic în Valea Jiului. o să vedem cum pentru că e un proiect cu accesibilitate și șanse mari pentru că fondurile europene se focusează, în mod deosebit, pe reducerea emisiei de CO2”, a declarat Mircea Bobora, președintele CJH.

Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, este un susținător al acestui proiect.

“Susținem proiectul cu autobuze electrice care au un avantaj pentru toată lumea din  Valea Jiului și am solicitat domnului președinte să fie trecut în parteneriat cu CJH pentru că este important. Așa cum este nevoie de proiectul între Hunedoara și Deva, în primă fază, același lucru îl dorim și noi în Valea Jiului”,  a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

De-a lungul anilor au fost efectuate mai multe studii de fezabilitate pentru realizarea proiectului, însă nu au existat și efecte concrete.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.