.Index Actualitate Turism

Transport local spre Parâng

IMAG0219Transport local spre Parâng. Pentru facilitarea accesului turiştilor spre staţiunea montană Parâng autorităţile locale din Petroşani vor introduce un nou traseu şi anume spre telescaun. Cursa exista şi până acum, însă frecvenţa acesteia era redusă. Conform noului proiect, oficialii primăriei vor ca spre munte să circule microbuze din două în două ore.

 

“Transportul turistilor se va realiza cu firma care va castiga transportul local plus o cursa si spre Parang. Am avut-o si pana acum dar in intervale mult mai rare, dar acum facand investitia in Parang sigur vor fi si mai multi turisti. Avem o cursa pana la telescaun care la nevoie o putem prelungi pana la Rusu cu posibilitatea de a indesi numarul curselor in functie de numarul clientilor”, a declarat Marian Popescu, city-managerul Primăriei Petroşani.

 

Cei care vor dori să urce la munte vor plăti doar 1,5 lei pentru un bilet de călătorie.

 

“Tarifele vor fi la fel ca si in oras, nu va fi nicio diferenta pentru ca este cursa interna si tarifele vor fi aceleasi. Programul este stabilit la doua ore dar acest orar este aleatoriu ales de noi in licitatie. Vor putea fi indesite orele sau rarite in functie de numarul de clienti. Nu va circula cu microbuzul gol sau supraaglomerat mai ales ca turistii vor veni cu bagaje, cu schiuri”, a mai precizat sursa citată.

 

Staţia de plecare va fi în zona ENEL, iar cea de sosire la baza vechiului telescaun, cu posibilitate de urcare şi până la punctul de plecare al noii instalaţii de transport pe cablu.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.