.Index Actualitate

Trei luni pentru „bulgarisme”

bulgVeşti proaste pentru şoferi. Posesorii autoturismelor înmatriculate în ţara vecina, Bulgaria vor putea circula cu aceste numere doar trei luni de zile. Acest lucru se va întîmpla dacă legea care stabileşte acest lucru va fi discutată în toamnă de deputaţi. Senatul a respins ideea, pe motiv că face discriminare. Drept urmare, aleșii vor să limiteze circulaţia tuturor autoturismelor înmatriculate în străinătate. Mai mult decît atît în acest moment în ţara circulă peste 100.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria. Pe lîngă faptul că proprietarii evită taxa de înmatriculare, apar probleme mari cînd provoacă accidente rutiere.

Mulţi dintre şoferi se plîng din cauza faptului că atunci cînd au fost implicaţi în anumite incidente rutiere cu alte autoturisme înmatriculate în Bulgaria au trebuit să aştepte luni de zile pentru a-şi putea recupera dauna materială pentru că asigurările în Bulgaria nu sunt strălucite iar mai mult decît atît atucni cînd se fac plăţile acestea nu sunt integrale.

Şi în Valea Jiului numărul autoturismelor înmatriculate în Bulgaria este din ce în ce mai mare, multe dintre acestea fiind aduse din Germania iar din cauza faptului că taxele de înmatriculare sunt destul de mari acestea sunt înmatriculate în Bulgaria.

Toate aceste lucruri nu s-ar întîmpla dacă  Guvernul ar acorda mai mult sprijin oamenilor pentru că aceştia să poată să-şi achiziţioneze o maşină nouă la un preţ atractiv şi nu să ajungem în situaţia de a cumpăra toate gunoaiele pe care străinii ni le bagă pe gît, chiar dacă sînt ieftine şi poartă o anumită marca.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.