.Index Actualitate Turism

Turiştii chinezi salvează turismul Văii Jiului

dsc_0432România, invadată de chinezi. Asiaticii sunt salvarea ţării, în viziunea executivului. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism au în vedere atragerea turiştilor chinezi în ţară. Vicepreşedintele ANT spune că încearcă să atragă atenţia turiştilor străini asupra Văii Jiului şi asupra ţării.

 

“Am vrut să dezvolt sectorul de incoming. Noi am început o promovare agresivă a ceea ce înseamnă România ca şi destinaţie turistică cu toate cele şase produse turistice. Începem o campanie outdoor pe cele şase piţee ţintă, continuând din martie campania media pe ţările importante, ţările identificate ca pieţe ţintă, dar şi cele care s-au dovedit a fi pieţe de oportunitate. Noi ne dorim foarte mult să deschidem colaborarea, canalul de a atrage turişti de pe piaţa chineză şi vrem ca România să devină una dintre cele mai căutate destinaţii la nivel european”, a declarat Mirela Matichescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.dsc_6927

 

Pentru ca turiştii să vină în Valea Jiului, operatorii din domeniu trebuie să le asigure condiţii de cazare decente. În acest sens, în ultimul an, la nivelul Văii Jiului au fost clasificate aproape 1000 de locuri de cazare.

 

“Faţă de anii precedenţi noi am clasificat mai 923 de locuri de cazare pe această zonă. La nivelul Autorităţii (Autorităţii Naţionale pentru Turism-n.r.) am şi schimbat normele de clasificare a structurilor de cazare în sensul în care am venit cu îmbunătăţiri. Sunt conştientă, dar şi industria trebuie să conştientizeze că nu poţi să atragi turişti decât dacă le oferi servicii de calitate. Noi trebuie să fim competitivi pe piaţa europeană. Măsuri s-au luat, cei care investesc vor ştii că nu pot să îşi atragă turiştii decât dacă le oferă servicii de calitate”, a mai spus sursa citată.

 

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.