.Index Actualitate Administratie

Turiştii, contribuie la bugetul local

1975118_708015415962173_7171462265170288306_nBugetul local de la Petroşani a fost mai bogat anul trecut cu peste zece mii de lei. Turiştii care au ales să îşi petreacă câteva zile de relaxare în staţiunea montană Parâng din Petroşani au contribuit la bugetul local. Serviciul de Taxe şi Impozite Locale de la Petroşani a fost îmbogăţit cu suma de 14 de mii de lei, bani rezultaţi de pe urma taxei montane.

 

“Încasările de pe urma taxei hoteliere au fost de 14.000 de lei în cursul anului trecut. Această taxă este 1% din valoarea primei nopţi de cazare”, a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt Primăria Petroşani.

 

Incepand cu anul 2016, turistii vor fi scutiti de taxa hoteliera de 1% din tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur, perceputa de primarii prin intermediul unitatilor de cazare, taxa fiind propusa spre abrogare. In prezent, consiliul local are dreptul sa instituie o taxa hoteliera de 1% din valoarea totala a cazarii/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, taxa incasata odata cu luarea in evidenta a persoanelor cazate.

In prezent sunt scutiti de la plata, doar tinerii in varsta de pana la 18 ani inclusiv, persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat ori, pensionarii, studentii, militarii, veteranii de razboi. Unitatile de cazare sunt obligate sa verse lunar taxa hoteliera la bugetul local.

In Parang sunt peste 500 de locuri de cazare, la pensiuni si cabane.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.