.Index Actualitate

Un an de zile, peste 400 de salariați în minus

Un an de zile, peste 400 de salariați în minus. Într-un an de zile, Complexul Energetic Hunedoara a pierdut peste 400 de salariați. Numărul angajaților a fluctuat. O parte dintre cei care au părăsit sistemul au plecat prin pensionare, iar alții au plecat în baza concedierilor colective. O statistică a Ministerului Energiei arată că numărul salariaților Complexului Energetic Hunedoara s-a diminuat, în decursul unui an de zile, cu 408 persoane. Astfel, în anul 2017 numărul angajaților de la CEH a fost de 4797, iar în anul 2018 numărul mediu de salariați, coform BVC, aprobat în AGA, este de 4389. Urmează însă o nouă rundă de concedieri colective la CEH, doar că nu se știe numărul exact al persoanelor pentru care vor înceta raporturile de muncă.

Potrivit lui Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul CEH, listele sunt deschise până în data de 19 noiembrie, dar numărul celor care vor fi disponibilizați se va stabili în funcție de alocațiile de la Ministerul Finanțelor, după rectificarea bugetară din această lună.

”Se primesc cererile, dar numărul depinde de câți bani va aloca Ministerul Finanțelor, la rectificarea de luna aceasta”, a  precizat președintele Sindicatului Muntele, Darius Cîmpean.

70 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara se află deja în preaviz. Guvernul a aprobat la finele lunii trecute Hotărârea privind alocarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj  pe anul 2018 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Hunedoara.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.