.Index Actualitate

Vaccinurile salvează vieţi!

Ministerul Sănătății a lansat campania de promovare a imunizării copiilor, sub numele “Vaccinurile salvează vieți”, cu scopul de a informa părinții despre cea mai importantă și eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea. La nivelul judeţului, există reticenţă din partea părinţilor în ceea ce priveşte vaccinarea nou-născuţilor. Potrivit statisticii DSP, în luna februarie a acestui an doar 51,22% din nou-născuţii hunedoreni, din mediul rural, au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, în scădere cu 15 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Situaţia este mai bună la nivel urban. Astfel, în luna februarie a acestui an, la nivelul oraşelor, 74,42% dintre copii au fost vaccinaţi.

“Campania “Vaccinurile salvează vieți”conține un clip video care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc. Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut careau luat viața a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor. O altă componentă importantă a campaniei “Vaccinurile salvează vieți” este informarea, prin noua pagină web dedicată vaccinării: desprevaccin.ro. Pagina web prezintă informații despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, precum și mărturiiale unor personalități publice care și-au vaccinat copiii. De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adesate copiilor și adulților. Pagina desprevaccin.ro își propune să devină principala sursă de informare pentru toți cei care vor să afle informații cuprinzătoare și sigure despre vaccinurile esențiale folosite în România”, arată un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii DSP Hunedoara declarau în urmă cu o lună că “principalele motive ale nevaccinării sunt neprezentarea (în creștere faţă de anul precedent),contraindicațiile medicale, refuzul și lipsa vaccinului. 15% din copiii investigați, respectiv 13% din numărul de născuți vii ai cohortei, au fost incompletvaccinați în raport cu vârsta, din două motive: refuzul și neprezentarea (care uneori poate mascaun refuz)”.

Monika BACIU

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.