.Index Actualitate

Valea Jiului, mica Veneţie

apaValea Jiului s-a transformat într-un lac, sâmbătă dimineaţa, după ce pe tot parcursul nopţii de vineri au existat precipitaţii sub formă de ploaie. Canalizarea nu a mai făcut faţă, iar pe drumurile din localităţile Văii Jiului s-au format adevărate lacuri care au înregunat circulaţia auto.

 

Reprezentanţii societăţii de apă din Valea Jiului spun că au existat nenumărate puncte unde a fost nevoie de intervenţia echipelor de specialitate. Acest fenomen s-a datorat încălzirii bruşte a temperaturii şi a faptului că gurile de scurgere au fost acoperite de sloiurile de gheaţă angrenate de cantităţile mari de apă.

 

“Au fost foarte multe probleme. Toate au fost din cauza ploii şi a gheţii care a blocat gurile de scurgere”, a declarat Florin Donisă, director Departament Exploatare din cadrul SC ApaServ Valea Jiului.

 

Petroşani, cele mai mari probleme

 

Cele mai mari probleme datorate căderilor massive de precipitaţii şi a topirii zăpezii au fost la Petroşani. Angajaţii ApaServ Valea Jiului au fost nevoiţi să intervină în nu mai puţin de şapte locaţii.

 

“La Petroşani au fost probleme atât în zona de nord cât şi în cea de sud. În zona Petroşani Nord au fost probleme la bariera spre Colonie, la Judecătoria Petroşani, la pasarelă şi la liceul teoretic. În ceea ce priveşte partea de sud a oraşului am avut probleme în zona Oituz la punctul termic 8, la Parângul, aici a fost cel mai greu. Apa acumulată a fost într-o cantitate foarte mare, iar circulaţia a fost oprită. Probleme au mai fost în zona Dacia şi la blocul 52 din Aeroport”, a mai precizat sursa citată.

 

Echipele ApaServ Valea Jiului au intervenit cu utilaje de desfundat, dar şi cu un buldoexcavator. Acestora li s-au adăugat şi angajaţii Primăriei Petroşani care au efectuat la desfundarea gurilor de canalizare.

 

Probleme şi în vestul şi estul Văii Jiului

 

Nici vestul Văii Jiului nu a scăpat de probleme. Aici, avariile au fost mai mici faţă de cele din capitala Văii Jiului.

 

“La Vulcan au fost probleme în zona gării la colectorul principal, iar la Lupeni în zona Bărbăteni şi Lidl”, a mai spus Donisă.apa1

 

 

Echipele Apaserv Valea Jiului au intervenit şi la desfundarea reţelelor din Petrila. Aici, au existat probleme pe strada Muncii, dar şi la intersecţia dintre strada Republicii şi Popi.

 

Canalizarea face faţă

 

Potrivit reprezentanţilor societăţii de apă din Valea Jiului canalizarea poate face căderilor masive de precipitaţii.

 

“Canalizarea face faţă, singura problemă este că o parte din apă cu sloiurile de gheaţă a intrat în scurgeri şi de aceea au existat probleme”, a conchis Donisă.

 

 

Reprezentanţii ApaServ Valea Jiului spun că toate aceste probleme s-au datorat căderilor de precipitaţii cumulate cu acumulările de gheaţă de la gurile de scurgere.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.