.Index Actualitate

Viaţa unui salvator de … vieţi

para2

Se luptă pentru sănătatea oamenilor chiar şi cu moartea. Ei sunt paramedicii SMURD care de multe ori fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Meseria lor este nobilă, însă şi perfidă. Paramedicii SMURD se luptă pentru a salva viaţa celor ce au nevoie de ajutorul lor. În judeţuL Huendoara s-au aniversat 10 ani de SMURD, iar angajaţii au sărbătorit aşa cum au ştiut mai bine. La datorie, aşteptând să salveze o nouă viaţă. Unul dintre paramedicii SMURD ne spune cum este această meserie.

 

“Viata unui paramedic necesita multe responsabilitati, implicare maxima

Trebuie sa-ti placa sa ajuti oamenii”, ne spune Ioan Nesfoianu, paramedic SMURD Petrila.

 

Toate intervenţiile paramedicilor sunt dificle, însă cele care îi marchează cel mai mult sunt cele în care sunt implicaţi copiii.

 

“Au fost foarte multe cazuri mai ales copii. Toate sunt dificile”, ne spune paramedicul.

 

La nivel naţional zeci de cadre medicale aleg să părăsească ţara pentru a-şi căuta un trai mai bun peste hotare. Nu este şi cazul paramedicului petrilean.

“Nu m-am gandit sa plec in alta parte pentru ca este o meserie care este de viitor si de incredere”, ne mai spune Ioan Nesfoianu.

para1

Modulul SMURD din Petrila este cel mai nou. Mii de intervneţii au avut cei de aici în doi ani de funcţionare.

 

“Modulul SMURD la Petrila a fost infiintat in anul 2013 in luna decembrie si de la infiintare si pana in prezent au participat la 1250 de interventii. In anul 2014 au participat la 998 de solicitari cu caracter medical iar in 2015 de la inceputul anului avem 163 de interventii. Este un serviciu care intervine promt. Baietii sunt bine calificati si pregatatiti si rezultatele sunt vizibile. SMURD Petrila intervine pe raza localitatii Petrila si pe localitatiile apartinatoare”, a declarat Nicolae Alexandrescu, comdandant SVSU Petrila.

 

Asociaţia “Salvital” Hunedoara s-a înfiinţat în 9 martie 2005 prin libera exprimare a voinţei de asociere a unui număr de 11 membri fondatori – autorităţi ale administraţiei publice locale şi instituţii publice.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.