.Index Actualitate

Viorel Stancu a cerut să fie schimbat din funcția de director general

Viorel Stancu a cerut să fie schimbat din funcția de director general. Viorel Stancu, actualmente director general al Complexului Energetic Hunedoara, a depus o cerere prin care solicită schimbarea sa din funcția de director general. Sindicatele au solicitat demisia întregii conduceri executive după accidentul de muncă de la mina Livezeni, accident în urma căruia un miner de 41 de ani a decedat.

“M-a informat conducerea executivă că și-a făcut (Viorel Stancu-n.r.) o cerere de eliberare din funcție. Va fi înregistrată. Acum, va fi transmisă către Consiliul de Administrație. Vedem…”, a declarat Stamin Purcaru, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit lui Stamin Purcaru, societatea va trebui să îi asigure lui Viorel Stancu un post pe măsura pregătirii profesionale.

Sindicatele au solicitat demisia întregii conduceri executive. Reprezentanții angajaților de la CEH sunt nemulțumițI de modul în care este administrată societate.

“Consider că toată conducerea executivă Complexului, atât pe parte minieră, cât și pe parte energetică ar trebui să își dea demisia, în bloc”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele, pe fondul ultimului incident care a avut loc la mina Livezeni, eveniment în care un miner și-a pierdut viața.

Viorel Stancu ocupă postul de director general din vara anului trecut. Mandatul acestuia a fost prelungit de mai multe ori. Numai în perioada în care Viorel Stancu a ocupat funcția de director general al CEH, patru mineri au decedat în urma unor accidente de muncă. Cel mai grav accident a fost cel de la mina Lupeni, din luna octombrie a anului trecut.

Viorel Stancu a mai ocupat funcția de director general în perioada 29 decembrie 2015 – 22 februarie 2016 și în perioada 21 iulie 2015-23 septembrie 2015. Viorel Stancu a refuzat să ofere declarații pe marginea acestui subiect.

Monika BACIU

Pe aceeași temă:

Cer demisia întregii conduceri executive a CEH

Leave a Reply

Your email address will not be published.