.Index Actualitate

Vizita delegaţiei chineză la Consiliul Judeţean Hunedoara

Sub auspiciile parteneriatului educaţional încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” Deva, o delegaţie chineză, condusă de He Xinzhe, directorul general adjunct al Şcoalii de Afaceri Externe din localitatea NINGBO se află într-o vizită în judeţul Hunedoara.

Delegaţia a fost primită luni, 18 aprilie, de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian Nicolae David. La întâlnire a participat şi subprefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, precum şi Maria Ştefănie, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Hunedoara.

În cadrul întâlnirii, oaspeţii chinezi au prezentat proiectul derulat împreună cu entităţile din învăţământul hunedorean prin care doresc să înfiinţeze la Deva o clasă de liceu româno-chineză având ca specializare arte plastice şi muzică. Potrivit lui He Xinzhe, prin înfiinţarea acestei clase internaţionale, se vor cataliza schimburile între şcoala europeană şi cea chineză cu efect benefic pentru ambele sisteme educaţionale.

În răspuns, Adrian David s-a arătat încântat de acest proiect care „comasează” într-o singură clasă două culturi atât de diferite, arătând că, în măsura posibilităţilor, CJ Hunedoara va susţine această iniţiativă. Preşedintele CJ Hunedoara a recomandat celor prezenţi să caute şi soluţii care să aducă în colaborare şi instituţii de învăţământ superior hunedorene cu universităţi din China, lucru pe care partea chineză a anunţat că l-a şi demarat în ideea unei colaborări a unei universităţi tehnice din Shanghai cu instituţia similară din Petroşani.

La finalul întâlnirii oaspeţii din China şi autorităţile publice hunedorene au marcat evenimentul printr-o fotografie de grup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.