.Index Actualitate

Vulturii dau târcoale leşului Complexului Energetic Hunedoara

ceh12Leşul Complexului Energetic Hunedoara, vânat de prădători. Numărătoarea inversă pentru Complexul Energetic Hunedoara a început, iar prădătorii îi dau târcoale mortului. Grupuri de interese au pus deja ochii pe scheletul societăţii. Semnalul de alarmă este tras şi de parlamentari.

 

“Agenţii economici care fură munca şi sufletul hunedorenilor şi o transferă fără cine ştie ce echivalent valoric sub formă de fier vechi peste hotare se învârt deja ca vulturii în jurul unui animal rănit”,  a spus Carmen Hărău.

 

Grupul energetic I al Termocentralei Mintia a fost casat şi urmează să fie vândut la fier vechi.

 

Minele, dorite de străini

 

Minele din Valea Jiului sunt râvnite de investitori străini. Odată cu ridicarea administrării speciale a Complexului Energetic Hunedoara, statul poate pune sechestru pe activele societăţii, pe care mai apoi să le valorifice. Nu este exclus ca unităţile miniere să ajungă pe mâna unor investitori privaţi.

 

“Această ordonanță deschide drumul pentru a oferi încă o gură de oxigen complexului, timp în care noi, la Ministerul Energiei, trebuie să venim, eventual, cu o nouă strategie ținând cont și de interesul manifestat pe zona minieră de anumite companii și de alte evoluții și strategii”, a spus Gerea.

Astfel, deja sunt grupuri de interese care răvnesc la bogăţiile ţării.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.