.Index Actualitate Administratie

Ziua Europei, la Petroşani

02-primarie-petrosani-1Ziua Europei, marcată de municipalitatea de la Petroşani. Aşa cum ne-au obişnuit, reprezentanţii Primăriei Petroşani au ţinut să marcheze ziua de 9 mai, o zi care are o însemnătate deosebită pentru europeni. Această dată repreintă Ziua Europei. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani a ţinut să sublinieze cât de important este faptul că trăim într-o Europă unită.
”Ziua de 9 mai a devenit şi pentru România odată cu intrarea noastră în Uniunea Europeană în 2007 o zi foarte importantă. 9 mai pentru noi, pentru români şi nu numai, are mai multe semnificaţii, o triplă semnificaţie pentru noi, dar una foarte puternică, aceasta a zilei Europei. Europa este una dintre cele mai puternice construcţii sociale şi economice care există în lume şi cea mai performantă construcţie socială care există şi pentru care foarte mulţi români s-au zbătut şi au visat să prindă această zi”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridyi, primarul municipiului Petroşani.

 

Elevii de la şcolile din municipiul Petroşani au venit să îşi testeze cunoştinţele legate de această zi importantă. Aceştia au participat la un concurs organizat de municipalitate.

 

“Voi sunteţi generaţia tânără, viitorul acestei ţări şi al Europei şi cu siguranţă veţi beneficia din plin de toate drepturile şi facilităţile pe care le are Uniunea Europeană pentru cetăţenii săi”,  a mai subliniat edilul.

 

În fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.